top of page

SNOOKER

snooker.JPG

TRÆNINGSTID:
Tirsdage  18:00-21:00
Torsdage 18:00-21:00


TRÆNINGSSTED: 
Snooker salonen i klubhuset, Sct. Clemensvej 27, indgang fra den lille P-plads på Barmosevej

KONTAKT:

Snooker har været et populært spil for handicappede. Snooker for handicappede blev ført til landet i 1978, da 2 handicappede så spillet i Stoke og tog det med til Danmark. Men først i 1984 blev snooker officielt anerkendt som en Parasport Danmark disciplin og dermed kunne Forbundsmesterskaber (FM) afholdes. I dag er der 2-3 handicapklubber der har snooker på programmet, i alt 10-15 spillere under Parasport Danmark.
 

Snooker kan spilles af alle personer uanset handicap, bortset fra blinde (svagtseende kan dog godt spille). Da der findes hjælpemidler, kan både kørestolsbrugere og amputerede også spille snooker. Der spilles i lokaler, hvor der er gode adgangsforhold for gangbesværede og kørestolsbrugere.

 

SPILLET I KORTE TRÆK:

Der er 15 Røde baller + en hvid stødbal, samt en gul (2), grøn (3), brun (4), blå (5), lyserød (6) og sort (7) på spillebordet. 

Spillet går ud på at støde baller i hullerne på bordet. 

Når man sænker en rød bal i hul har man 1 point, og så skal man vælge en farvet bal, f.eks. en sort. Går den også i så har man 8 point, og sådan bliver man ved til alle de røde er i hul. Så kommer man til slutspillet som starter fra gul.

Mogens Kaaber

M:  41 43 09 10  

VHI LOGO.png
bottom of page